29 Aralık 2012 Cumartesi

Leeds, Peterborough ve Eve Dönüş...

Herkese merhaba. 2012'nin son yazısını yazmak üzereyim. Bugün 30 Aralık 2012 ve bir gün sonra yeni bir yıla 2013'e geçeceğiz. Umarım 2013 yılı herkes için güzel ve bol gezmeli bir yıl olur :) Bu kış mevsiminde hala yaz ayından kalmış olan gezi rehberini yazmaktayım. Buna biraz tembellikte diyebilirsiniz veya yoğunlukta. Nihayet geçen yıl Temmuz (2012) ayında yapmış olduğumuz kapsamlı İngiltere ve İskoçya gezisinin gezi rehberlerinin sonuna gelmiş bulunmaktayım.


Luton'dan yola çıktığımız, sırasıyla Liverpool, Manchester, Lake District, Glasgow, Edinburgh, Newcastle ve York'a uğradığımız gezinin beşinci yani son gününde şimdi dönüş yolunda Leeds'e uğrayıp, sonra akşam yemeğini yemek üzere Peterborough'a geçeceğiz. Bu yazım bir rehberden ziyade son yaptığımız geziyi sonlandırma yazısı olacak. Geziyi yaz ayında yaptığımız için günler uzundu, bir güne iki şehir sığdırdığımız zamanlar oldu. Biz de York gezisi sonrası tam olarak gezmek amacı ile değil de yol üstü görmüş olmak amacı ile Leeds'e uğradık. Gezi öncesi yapmış olduğum araştırmalarda Leeds için ön plana çıkan tek yer; The Royal Armories Museum (Adres: Armories Drive, LS10 1LT) idi. Ama biz gittiğimizde müzeler çoktan kapanmış olduğu için biz sadece şehir merkezinde turlamakla yetindik. Diğer görmüş olduğum kentlere göre Leeds bana derli toplu ve bozulmamış bir kent havası verdi. Tabii ki 3-4 saatlik gezme ile bir şehir hakkında sağlıklı fikir edinmek zor. Ama şehir merkezinde bayağı ilgi çekici tarihi yapılar bulunmaktaydı. Şunu da eklemeliyim ki İngilizlerin gelenekçi yapısı göz önünde bulundurulduğunda hemen hemen tüm büyük İngiliz şehirlerinde böyle tarihi binalara rastlamak mümkün. Leeds'te bu ölçülere uyan büyük şehirlerden birisi.

Biz de biraz şehir turu, biraz hatıra fotoğrafı ile Leeds gezimizi tamamladık. Sonrasında gezi grubumuzdan bir arkadaşımızın ailesinin yaşadığı yer olan Peterborough'a doğru yola çıktık. Amacımız ise şehri gezmek değil, güzel bir akşam yemeği ziyafeti çekmekti :) Akşam Peteborough'a vardıktan sonra -geç saatte de olsa- güzel bir yemek, sonrasında muhabbbet  bizden o günün yorgunluğunu almaya yetti.

Sonrasında ise evimize yani Luton'a doğru yola çıktık. Vardığımızda saat sabahın 3'ü idi. Tam beş gün süren dolu dolu, yorucu ve yorucu olduğu kadar eğlenceli bir gezi oldu. Gezi öncesi yapmış olduğumuz ön hazırlık sayesinde hem iyi gezdik hem de verimli. Şurayı da keşke görseydik dediğimiz bir yer kalmadı. Şu an bakıyorum da bu geziyi normal şartlarda 10 günden önce bitirmek zormuş. Biz biraz vakit darlığı, biraz ekonomik hesaplar nedeniyle dolu dolu güzel bir macera yaşamış olduk.

Sizlere de hayatınızda böyle fırsatlar oluşturmanızı tavsiye ederim. Böylelikle hem yeni yerler görmüş, hem de yeni arkadaşlıklar ve yeni dostluklar edinmiş olursunuz.

Herkese maceralı ve bol gezmeli bir yıl dileğiyle...

Sağlıcakla ve sağlıklı kalın :)

Ahmet Kahya

1 yorum:

  1. size soracak cok sorum olacak heralde ahmet bey :) nasil ve nerden haberlesebiliriz acaba???

    YanıtlaSil