20 Aralık 2012 Perşembe

Lake District Gezisi

Herkese merhaba. Bir önceki yazımda Manchester'dan Lake District'e doğru yol aldığımızı yazmıştım. Bu yazımda sizlere kısaca Lake District'ten yani Göller Bölgesi'nden bahsedeceğim. Aslında anlatacak çok şeyim yok, çünkü bir insan yarım günde göller bölgesinin ne kadarını görebilir ve anlatabilir ki? Ama Manchester'den Glasgow'a kadar olan yolculuğumuzda hızla akıp giden otobanları terkedip Lake District'in eşşiz manzaralı yollarını tercih edince, hayatımızın en iyi gezi planına karar verdiğimizi anladım.


Daha önce hazırlamış olduğum gezi planında Lake District için görülecek yerler için aşağıdaki planı hazırlamıştım. Ama bizim gezi planımız sadece bir ulaşım boyunca olduğu için listedekilerin çoğunu göremedik. Umarım sizler geniş bir gezi planı ile Lake District'i uzun süre gezme imkanına sahip olursunuz. Çünkü gezinin bu kısmı benim için sadece bala bir parmak çalmak kabilinden oldu ve Lake District için başlıca bir gezi yapmayı ileriye dönük planlarım arasına aldım.

Yapmış olduğum plana göre gezilebilecek ve görülebilecek yerler arasına aşağıdaki listedekileri not alabilirsiniz. Tüm bu yerleri "Tripadvisor" sitesindeki geziseverlerin tavsiyelerinden çıkardım. Ama Lake District geniş bir bölge olduğu için ve listedekiler birbirinden uzak mesafede olduğu için planlarınızı ona göre yapmalısınız. Mesela her bir yere bir gün ayırmak gibi.



LAKE DISTRICT GEZİLECEK YERLER
YER ADRES TÜR
Lake Derwent  --- Lake
Lake Windermere  --- Lake
Wrynose Pass Wrynose Pass Road, off the A593 near Skelwith Bridge, Eskdale Scenic drive, mountain
Tarn Hows Boon Crag, Coniston LA21 8AQ Scenic/Historic Area
Lake District National Park  --- Park
Furness Abbey Located 11_2 miles N of Barrow-in-Furness, off A590 Historic place
Lacy's Caves Church Villa | Little Salkeld, England Cave



Biz gezi planımıza göre Manchester'den Glasgow'a doğru giderken yol boyunca otobanı kullanmak yerine Lake District içinden gitmeyi planladığımız için Lake District'e yaklaşınca otobandan ayrıldık ve göller bölgesine daldık. Yukarı doğru gittiğimiz yol boyunca güzel gördüğümüz her yerde durduk. Kimi yerde güzel bir piknik yaptık, kimi yerde mola verdik. Sizlere de tavsiyem hani gezi haritalarında olur ya, biz genelde en hızlı yolları ve otobanları tercih ederiz, burada da en kötü yolları tercih edin. Eminim bu yollar sizi İngiltere'nin en keşfedilmemiş ve el değmemiş bölgelerine götürecektir. Ben İngiltere'de dağları ilk defa Lake District'te gördüğümü söyleyebilirim.

Size iyi keşifler dilerim. Lake District anlatılmaz, gezilir :)

Bizim yolculuğumuzdan kimi resimler ise aşağıda... Umarım beğenirsiniz...

Saygı ve selamlarımla..


(Bu gezi Temmuz 2012 tarihinde yapılmıştır.)



































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder